• Slovensko (SLO)
 • Russian (RUS)
 • English  (EN)
 • Español (ES)
Ekskluzivna poroka v balonu PDF Natisni E-pošta
kostanjevica_wedding_slovenia_italy
Kostanjevica na Krki, najmanjše in eno najstarejših slovenskih mest, je pravi čudež narave in popolnoma upravičeno nosi polno ime Kostanjevica na Krki, saj se stari del mesta nahaja na otoku v meandru reke Krke, v podnožju Gorjancev, ki se je razvilo blizu gradu Landestrost, nekdanje spanheimske obmejne trdnjave. Prvič je bila omenjena leta 1220 kot sedež župnije, mestne pravice pa je dobila leta 1252. Mestna struktura z dvema paralelnima ulicama, Ulico talcev (Veliki plac) in Oražnovo ulico (Mali plac), se je ohranila vse do danes, ko je kraj razglašen za kulturni spomenik prve kategorije in v celoti zaščiten. Zaradi pogostih poplav v preteklosti se je mesta oprijelo ime "dolenjske Benetke", tako da je bilo gibanje po mestu mogoče le s čolni. Na Benetke pa asociira tudi vrsta kulturnih spomenikov, prireditev in umetniških zbirk.

Na približno 500 metrov dolgi in 200 metrov široki otok vodita dva večja lesena mostova, namenjena prometu, poleg tega je čez Krko speljan še Tercialski most, ki ga uporabljajo le pešci. Na skrajni severni strani otoka, ločena od strnjenega niza hiš, se bohoti župna cerkev sv. Jakoba, ki je bila zgrajena v XIII. stoletju kot del utrdbenega sistema ob severnem mostu, v času največjega blagostanja Kostanjevice na Krki. Na južnem delu otoka stoji dragocen sakralni spomenik, podružnična cerkev sv. Miklavža, sicer pa ima mesto še več elementov sakralne dediščine. Kostanjevica na Krki je živo mesto na otoku, s svojo bogato zgodovino, arhitekturo in lepoto privablja veliko obiskovalcev od blizu in daleč.

Največ se jih odloči za ogled kulturne dediščine, in sicer Galerije Božidarja Jakca in tamkajšnje Forma vive, Lamutovega likovnega salona Galerije Božidarja Jakca in Gorjupove zbirke Galerije Božidarja Jakca v Osnovni šoli Jožeta Gorjupa.  
 

Polet z balonom je dogodek, ki ga zlepa ne pozabimo. Obdarite sebe, in presenetite svoje svate z ekskluzivno poroko v balonu, v srcu Evrope.

Lahko se odločite da vas z drugimi baloni pospremijo na zakonsko pot tudi svatje.

 

balon_poroka_wedding_slovenia_europaOpis poročnega obreda poroke na balonu

 

Sprejem svatov s aperitivom  in pozneje tudi lahko poročno kosilo bo organizirano v Kmečkem hramu v Kostanjevici. Mladoporočenca se skupaj s pričama odpeljejo z zapravljivčkom  do kostanjeviškega gradu, kjer se bo odvila ekskluzivna poroka v balonu. Pred gradom bo njun pilot že napihoval balon. Pričaka ju citrar in ju v prijetnem vzdušju pospremi na balon. Pred odhodom na novo pot ne bosta manjkala niti zdravica s cvičkom in fotografiranje. Vsi skupaj - mladoporočenca, priči in matičar s pooblaščencem, se bodo povzpeli v košaro balona. Po poletu bo matičar začel obred, ko bo par izrekel »da«. Mladoporočenca bosta podpisala sklenitev zakonske zveze in skupaj bodo nazdravili s penino. Ob pristanku ju poleg svatov pričakata citrar in gospod z goloboma.

Sledilo bo izpustitev dveh belih golobov, ki na poroki simbolizirata obvezo med ženo in možem, da se bosta spoštovala, nudila vzajemno podporo in ljubezen celo življenje. Goloba odletita v nebo, da bi se združila na novem potovanju, kar simbolizira novo skupno pot žene in moža.

 

 

Poroka v Sloveniji v balonu »Ekskluzivna poroka na balonu«

 • prihod neveste in ženina z zapravljivčkom,
 • okrasitev poročne poti,
 • civilni poročni obred na balonu,
 • pred odhodom balon in ob prihodu spremljava citer,
 • odpiranje in nazdravljanje s penino,
 • organizacija fotografiranja mladoporočencev z balonom in na drugih vnaprej dogovorjenih lokacijah,
 • dekoracija balona,
 • ob pristanku izpust dveh golobov,
 • strokovno vodenje celotnega protokola,
 • pomoč pri izbiri glasbe za poročni slavje.