• Slovensko (SLO)
  • Russian (RUS)
  • English   (EN)
  • Español (ES)
Bela pravljica v Portorožu PDF Natisni E-pošta
 
portoroz_wedding_in_sloveniaPortorož - Morje, veter, sol, mediteranske vonjave, palme, vrtnice in zimzeleno rastlinje, sprostitev, zabava in družabnost so besede, s katerimi najlažje predstavimo Portorož, obmorski kraj, ki leži v srcu Evrope. Prepletanje različnih kultur in glasbe, narava, gastronomski užitki in pestra zgodovinska preteklost ustvarjajo okolje, v katerem lahko pozabimo na vsakodnevne napetosti in se sprostimo. Sproščujoče sprehajanje ob morju, krepčilni tek po plaži, plavanje v morju in bazenih, lepotilni in zdravstveni programi v termah ali športno rekreativne dejavnosti nas napolnijo z novo energijo.

Portorož je tesno povezan z bližnjim Piranom, majhnim srednjeveškim mestecem, ki je pridobilo slavo in bogastvo s  pridelavo soli v solinah, ki so bile ene največjih v tem delu sveta. Danes so te večinoma opuščene in dajejo zavetje številnim vrstam ptic, ki tukaj gnezdijo ali počivajo na svoji poti proti jugu. Prav soline so s svojimi naravnimi sestavinami - sol, slanica in solinsko blato - omogočile razvoj turizma v Portorožu. Že v 19. stoletju so odkrili zdravilne učinke teh sestavin in v Portorožu postavili prve hotele in termalne ustanove. Danes je Portorož priljubljen kraj tako za delo, kot za oddih in zabavo. O tem priča množica udobnih hotelov z modernimi bazeni, pestra ponudba restavracij in prireditve, ki privabljajo obiskovalce. Portorož je tudi priljubljeno kongresno središče. Številne seminarske in kongresne dvorane, ki lahko sprejmejo tudi do 1.500 gostov, so prizorišče pomembnih domačih in mednarodnih srečanj. V Portorožu je tudi igralnica, kjer mnogi obiskovalci preizkušajo srečo ob poskakovanju kroglice, šelestenju kart ali žvenketu igralnih avtomatov.

Več ...
 
Poroka pod zvezdnatim nebom PDF Natisni E-pošta
 
piran_starry_night_europa_sloveniaPoroka je pravljični dan dveh ljubečih src, eden najlepših dni v življenju, ko se še na uraden način zapečati ljubezen. Vedno več mladih parov se za popestritev tega posebnega dne odloči za poroko na prostem. Izreči slavnostni DA v lepoti narave, ob melodiji ptičjega žvrgolenja, nežnega hlajenja poletnega vetriča, pod senco lepega poročnega šotora in v družbi najljubših, je res posebno doživetje.
 

Lahko pa si ljubezen v Sloveniji obljubimo kar na plaži. Najlepše mestece za poroko je nedvomno Piran. Odločite se lahko za poroko tik ob obali, kjer se postavi poročna pagoda, s čimer poroki dodate še malo eksotike. Slavje nadaljujete lahko kje drugje ob slovenski obali pod senco poročnega šotora ali na terasi katere od priznanih restavracij.

 

 

 

Poroka na prostem je prav zaradi naravne okolice, svežega zraka in pomirjajoče beline poročnega šotora ali morda poročne pagode, zelo sproščujoča. In prav takšno vzdušje poročni par in povabljene svate spodbuja k dobremu razpoloženju. K temu pripomore tudi lahkotna toaleta udeležencev, saj se lahko za poroko na prostem oblečejo bolj lahkotno in neuradno. Prav tako imata tudi novoporočenca bolj preproste poročne obleke, kar je lahko pravo olajšanje, saj so lahko težke in zato tudi drage poročne zelo neudobne.

Več ...
 
Ekskluzivna poroka v balonu PDF Natisni E-pošta
kostanjevica_wedding_slovenia_italy
Kostanjevica na Krki, najmanjše in eno najstarejših slovenskih mest, je pravi čudež narave in popolnoma upravičeno nosi polno ime Kostanjevica na Krki, saj se stari del mesta nahaja na otoku v meandru reke Krke, v podnožju Gorjancev, ki se je razvilo blizu gradu Landestrost, nekdanje spanheimske obmejne trdnjave. Prvič je bila omenjena leta 1220 kot sedež župnije, mestne pravice pa je dobila leta 1252. Mestna struktura z dvema paralelnima ulicama, Ulico talcev (Veliki plac) in Oražnovo ulico (Mali plac), se je ohranila vse do danes, ko je kraj razglašen za kulturni spomenik prve kategorije in v celoti zaščiten. Zaradi pogostih poplav v preteklosti se je mesta oprijelo ime "dolenjske Benetke", tako da je bilo gibanje po mestu mogoče le s čolni. Na Benetke pa asociira tudi vrsta kulturnih spomenikov, prireditev in umetniških zbirk.

Na približno 500 metrov dolgi in 200 metrov široki otok vodita dva večja lesena mostova, namenjena prometu, poleg tega je čez Krko speljan še Tercialski most, ki ga uporabljajo le pešci. Na skrajni severni strani otoka, ločena od strnjenega niza hiš, se bohoti župna cerkev sv. Jakoba, ki je bila zgrajena v XIII. stoletju kot del utrdbenega sistema ob severnem mostu, v času največjega blagostanja Kostanjevice na Krki. Na južnem delu otoka stoji dragocen sakralni spomenik, podružnična cerkev sv. Miklavža, sicer pa ima mesto še več elementov sakralne dediščine. Kostanjevica na Krki je živo mesto na otoku, s svojo bogato zgodovino, arhitekturo in lepoto privablja veliko obiskovalcev od blizu in daleč.

Največ se jih odloči za ogled kulturne dediščine, in sicer Galerije Božidarja Jakca in tamkajšnje Forma vive, Lamutovega likovnega salona Galerije Božidarja Jakca in Gorjupove zbirke Galerije Božidarja Jakca v Osnovni šoli Jožeta Gorjupa.  
 

Polet z balonom je dogodek, ki ga zlepa ne pozabimo. Obdarite sebe, in presenetite svoje svate z ekskluzivno poroko v balonu, v srcu Evrope.

Lahko se odločite da vas z drugimi baloni pospremijo na zakonsko pot tudi svatje.

 

Več ...
 
Sanjska poroka v Piranu PDF Natisni E-pošta
 
wedding_piran_in_slovenia_europaPiran - Staro pristaniško mesto Piran leži na koncu Piranskega polotoka, ki se postopoma zožuje med Strunjanskim in Piranskim zalivom. Polotok se konča z rtom Madona, s katerim se zaključijo Šavrinska brda, ki se dvigujejo na polotoku z Moštro do 90 metrov visoko. Mesto je ohranilo srednjeveško zasnovo z ozkimi ulicami in tesno strnjenimi hišami, ki se od obalne ravnice stopničasto dvigajo proti vrhu slemena ter dajejo celotnemu okolju značilen mediteranski značaj. Prvotno mestno jedro je nastalo na rtiču Punta, pod beneško oblastjo se je širilo do notranjega pristanišča in Mogorona, pod Avstrijo v 19. stoletju pa na jugovzhod proti Bernardinu. Danes je mesto upravno in oskrbovalno središče in skupaj s sosednjim Portorožem tudi pomembno obmorsko turistično letovišče, s številnimi kulturnimi ustanovami, počitniškimi domovi, hoteli in restavracijami ter različnimi kulturnimi prireditvami. Prav gotovo številne obiskovalce privlači s svojo slikovito lego in bogato kulturno dediščino.
Več ...