• Slovensko (SLO)
  • Russian (RUS)
  • English   (EN)
  • Español (ES)
Kako do Slovenije? PDF Natisni E-pošta
1. Z LETALOM
Slovenski letalski prevoznik Adria Airways z rednimi linijami povezuje glavna evropska mesta. Tako je Ljubljana povezana s Frankfurtom, Munchnom, Dunajem, Zurichom, Brusljem, Parizom, Londonom, Dublinom, Manchestrom, Amsterdamom, Kopenhagnom, Moskvo, Splitom, Sarajevom, Skopjem, Ohridom, Tirano, Tel Avivom, Podgorico, Prištino in Carigradom.
 

2. Z AVTOM
Deželo boste najbolje spoznali, če jo boste obiskali z avtomobilom. Vanjo boste vstopili na enem izmed mejnih prehodov na meji z Italijo, Avstrijo, Madžarsko ali Hrvaško, ali pa boste avto najeli v eni od izposojevalnic. Ceste in oznake ob njih so dobre, ob cestah pa so počivališča ter gostišča in hoteli za prenočevanje.

 

3. Z VLAKOM
S sodobnimi in udobnimi vlaki lahko po Sloveniji dosežemo skoraj vse za turiste pomembne kraje. Dobre so tudi povezave s tujino: v Slovenijo se lahko pripeljete z direktnimi vlaki iz Italije, Avstrije, Madžarske, Hrvaške, Češke, Nemčije, Švice in Srbije. Prevozi z vlaki so udobni in poceni.

 

4. Z LADJO
Plovila, ki prihajajo iz tujine v teritorialno morje Slovenije, smejo pristajati le ob pomolih mednarodnih mejnih prehodov v Kopru in Piranu ter v Izoli (v sezoni). Po privezu plovila je treba plovilo, posadko in potnike prijaviti mejnim organom. Za to so potrebni naslednji dokumenti: dokument o lastništvu plovila, dokument o usposobljenosti voditelja za upravljanje plovila in osebni dokumenti potnikov, ki so na plovilu.

 
5. Z AVTOBUSOM
Iz sosednjih držav je mogoče priti v Slovenijo tudi z avtobusom. Lokalni avtobusni promet je dobro organiziran in razmeroma poceni. Vozni red in vse informacije so na spletnem naslovu.